Mar 17, 2009

Teifcinci

Culoare. O mare nesfarsita de culoare si lumina razbate din nou in sufletul tanarului razboinic.
Viata-si reintra in ritm dupa o pauza de perceptie. Cu fruntea sus si privirea usor perturbata de lungu-i somn indus involuntar, Teif isi ia in maini soarta si decide sa aiba mai multa grija pe ce insecte calca.
Traictoria-i necunoscuta si anevoioasa, dar cunoasterea trebuie sa ajunga la mintea neprihanitului.
Si astfel isi fixeaza eroul nostru o tinta, un munte in forma de cilindru din zare. Ciudata forma pentru un munte. Ganduri pasagere despre posibilitatea manifestarii unei vointe superioare naturii in conturarea formei muntelui ii dau sperante de viata inteligenta pe aceasta lume necunoscuta. Poate cine stie, evolutia si-o fi lasat amprenta aici precum o defecare in pisoar. Sau poate este doar o coincidenta si mintea-i joaca feste pentru a-i da sperante false ca nu este singur. Dar singur n-a fost nimeni niciodata, caci toti suntem uniti intr-o forma sau alta, creand cu sau fara voia noastra o sfera de existenta. O sfera in care ne putem sau nu manifesta vointa, si a carei energie o putem sau nu folosi in scopuri proprii. Chiar si malefice.
Teif stie asta, dar si-a refuzat capacitatile telepatice/telekinetice cu mult timp in urma, pe cand a dat la Conglomeratul Unit al Castorilor (CUC), in cadrul Marinei Universale Castoricesti (MUC).
Dar acum este departe si de MUC si de CUC. Este aparent singur.
Si merge el ce merge prin jungla intunecata, cand deodata, i-a cazut gemul! Care gem nici nu stia ca-l avea in buzunarul secret de sub coada. Si ce tragedie, era gem de castraveti murati. Tocmai gemul de castraveti murati primit de la bunica lui, raposata Bunipapabun, celebra in lumea lui nativa pentru talentul nemarginit in gatit clatite cu ceapa si gemuri de diverse tipuri. Gemul ca gemul, dar aceasta actiune nu poate trece neobservata de spiritele ce salasluiesc in jungla, si uite asa se trezeste Teif inconjurat de un fel de albine mutante, cu dimensiuni apreciabile (circa 200 kpa, unde kpa = kilopalma). Acestea, atrase de gemul de castraveti murati, au venit de indata sa deguste delicatesa de pe alta lume. Teif da sa fuga, dar o albina-i taie fata, lasandu-l sa sangereze masiv pana intra in coma.
Si totul redevine negru ...

1 comment: