Jun 2, 2009

Balacareala

Nu stiu sa inot. Imi place sa cred ca daca voi fi pus in situatia de a ma ineca voi fi salvat rapid de sirene atragatoare, nimfele oceanului, sau de testoase supracrescute si inteligente, ce imi vor explica in timp ce ma salveaza care imi este menirea in univers. Ele stiind pentru ca pe fundul oceanului e destul de plictisitor, si toate testoasele traiesc mult, deci se plictisesc teribil acolo, si probabil n-au nici net. Dar divaghez. Vroiam sa scriu de fapt despre conceptul de bal mascat. Deci voi purcede la treaba.

Am fost la balul arhitecturii. Ala mascat. Cu masti. Si sailormoonite. Si cu iisus. Care facea cheta de bere intr-o casca de constructor. Poate paradoxal, casca mea. Pacat ca nu era foarte curata casca, si pe chestia asta plutea un strat substantial de pamant in berea respectiva. Dar noi sa fim sanatosi, sper. Nu pare foarte sanatos ce-am facut. Oricum am vazut de toate fapturile universului. Regasite mai mult sau mai putin sub forma de costume pe studentii arhitecti, sau studentii aspiranti la stadiul de arhitect. Oricum pe niste unii. Si de fapt, toti purtam masti daca stam sa judecam la rece. Sau la caldura impotmolita. Societatea de multe ori ne obliga sa ne asumam anumite roluri, in aceasta piesa obscen de proasta. Si unii cateodata se decid sa le rupa si sa nu-si mai asume niciun rol, exteriorizandu-se precum simt ei nevoia. Si apare o discontinuitate in uniformitatea societatii. Si apare diversitatea, si creativitatea, si natura umana insasi e definita prin diversitate si creativitate. Dar oare nu este la fel de creativ sa iti asumi roluri asupra caror nu ai drepturi de autor? Sa incerci sa imprumuti trasaturi de caracter si sa ti le atribui, in speranta ca se vor lipi de tine si vei fi un om mai bun? Dar de ce sa fii bun pana urma? Societatea iti dicteaza asta? Religia iti dicteaza asta? Etica iti dicteaza? Cine-ti dicteaza? Si ce scrii de fapt? E oare o autodictare de fapt? O autodictare din codul adn si antecedentele emotionale? O autodictare cu izvor in trasaturi de caracter imprimate de mostenirea ancestrala pe care ai preluat-o fara vreo functie cognitiva? Putem renunta vreodata la roluri? Putem renunta la wow? Intrebari ce nu-si gasesc raspuns. Fata de intrebarea "cat e ceasul?" care-si gaseste rapid raspuns deobicei, chiar si printre necunoscuti...

Dar nu, balul a fost misto. Putin cam aglomerat pe alocuri, dar combinatia de costume improvizate cu ateliere impodobite dupa gustul fiecaruia a fost foarte frumoasa. Si simplul impact care l-a avut un hummer parcat sub portic, cu un difuzor pe el, imprastiand voie buna si ideea de "PARTAAAAY" in stilul cel mai cinematografic american posibil. Dar pe chestia asta era cul. Nu era ceva ce nu-si gaseste sensul, cum ar fi ziua recunostiintei, pe care sunt convins ca o vom serba in cativa ani, multumind bastinasilor pentru curcanul gras pe care ni l-au adus. Sau despre ce naiba o fi sarbatoarea respectiva, ca niciodata nu m-am implicat suficient incat sa-mi dau seama. Poate-s cam superficial, dar nici filmele nu-s foarte explicite. Am retinut elementele esentiale : Curcan, costume de bastinasi, amerindieni, flinte, cina in familie. Flintele sunt probabil pentru a lichida rudele care nu-ti convin la adunarea respectiva de familie.

Si da, balul chiar a fost misto. Mi-a placut in mod deosebit faptul ca chiar erau multi mascati. Ma asteptam sincer sa fie minoritate fata de cei care au venit doar sa vada ce si cum se intampla. Trebuie incurajate astfel de manifestari.


Si in alte stiri, am predat si la beton si la civile. Fiind acum mai pufos, si mai impacat cu gandul ca ma asteapta o sesiune, care intotdeauna e mai buna decat proiectele in care ti se cere ceva, dar ti se explica fie deloc, fie cu unele bucati lipsa. Sau poate sunt eu de vina ca nu inteleg, desi egoul meu nu poate fi de acord cu aceasta ipoteza de calcul.
Pe final precizez ca cine stie stie si cine stie cere. Ce-o fi insemnand si asta nu stiu, dar mi-a placut cum suna.

4 comments:

  1. Nici eu nu stiu sa inot, dar eu nu ma gandesc la ce s-ar intampla daca... :P Daca ajungem sa serbam ziua recunostintei suntem mult prea cretini :|
    P.S. Poze?

    ReplyDelete
  2. Iti las offline ca vad ca nu merge sa pun linkuri in comment, sau doar mi-a crapat mie o bucata din firefox :D

    ReplyDelete
  3. Merge daca le scrii sub forma < a href = " linku aici " >textul linkului< / a > (fara pauze) :D
    P.S. Cum te-ai prins ca sunt eu? :))

    ReplyDelete
  4. mad tracking skillz, i haz'em. Nu stiam ca ai blog insa :D

    ReplyDelete