May 21, 2009

Subconstientul loveste din nou

Probabil de la dr pepper, probabil de la jeleuri, am avut multiple vise de azi noapte si pana in momentul de fata. Intr-o cvasi ordine cronologica voi incerca sa le redactez in speranta ca cineva undeva in lume le poate interpreta intr-un mod in care sa ma faca sa ma simt mai bine despre mine, indiferent de monstrul care sunt in realitate. Parca acum fiindca ma doare capul imi amintesc mai vivid visele cretine avute azi-noapte si acum o ora. Orice somn poate degenera in mai multe vise se poate. Sau poate evolua in mai multe vise, e discutabila treaba... In continuare nu voi povesti nimic real, totul fiind desfasurat in vis. Dar depinde cum explici ce este real, ca orice manifestare poate deveni reala, mai ales daca propriul creier o considera reala. Si realitatea presupune existenta in orice forma, inclusiv cea de schimb de substante intre neuroni. Deci suport real are. Irelevant insa asta, mai jos enumar ce-mi amintesc din visele avute:

1) Iisus pe pastile

Se facea ca vorbeam cu iisus si zicea sa mergem sa luam pastile. Nu stiam exact de unde asa ca am mers la obor, locul in care creste orice. Si chiar destul de rapid am gasit prin gangurile si intrarile din pe colentina/masina de paine un chiosc de genul ratb, care vindea pastile. Ca sa ne pastilam. Ma simt nevoit sa precizez ca-s copil cuminte si n-am avut treaba cu asa ceva. Si iisus la fel. Cred.
Nevertheless am parcat loganul, lasandu-l pe gipsi sa ne pazeasca de la distanta sigura, in masina. Si am mers spre chiosc sa luam pastile. Rapid am observat ca erau niste cersetori in genul celor zburatori din drawn together, sau celor cu folie-n cap din futurama. Friendly folk nevertheless. Acestia se agitau, grupandu-se cate 5-6 in formatii gata de atac. Totusi am ignorat acest aspect si am cumparat pastile de la vanzatorul sictirit. Care tin minte ca avea niste chibrite pe tejghea. Motivele-mi scapa. Imediat dupa ce am cumparat pastile insa (2 la numar), am fost luati cu asalt de cersetorii agresivi, fiecare avand minim 60 de ani. Acestia nu tin minte daca ziceau ceva, tin insa minte faptul ca vroiau mai mult ce aveam in punga decat pastilele. Da, am realizat atunci subit ca aveam ceva comestibil in niste pungi de plastic. Care le aveam in maini chiar. Ma rog, ca sa scurtez povestea, am fugit de cersetori pana la masina, unde gipsi scosese bata si astepta urmatoarea manevra de apropiere a echipei de cersetori. Acestia s-au retras, iar noi am plecat spre casa. O noua zi o noua aventura ne va astepta. Nimeni din noi nu stia cat de curand. Iisus s-a declarat fericit cu pastilele, desi nu le incercase inca.


2) Piratii din carabine

Al doilea vis a intrat in paine rapid, sarind peste introduceri despre cum si de ce am ajuns in situatia respectiva. Cert este ca era un fel de bal pe o corabie de pirati. Corabie autentica stil lego, cu tot cu punte mai ridicata in spate pentru control si confort, si panze ce se intindeau spre cer aproape fara sfarsit. Pe aceasta corabie, in acest bal, unde toti erau imbracati destul de eleganti pentru niste pirati, chiar elegant as putea spune, am vazut-o pe irina. Care irina era imbracat in piele in cel mai pur stil goth. Dar foarte eleganta nevertheless. Si irina imi spune foarte relaxata ca ar trebui sa ma pregatesc, ca-n seara asta se va intampla ceva deosebit. Si din privirea ei sugestiva imi intorc capul si vad niste unii care aduceau pe o targa un fel de cal/magar/ceva. Si il ridica pe catarg pana la o inaltime relativ mare, dupa care incep toti prezenti sa se adune spre catarg, dansand aproximativ sincronizat. Si cei care au adus calul incep sa cante ceva necunoscut, si unul din ei urca pe catarg pana la cal, si cu o miscare foarte rapida decapiteaza animalul. Sangele incepe sa fie improscat pe publicul incantat de eveniment, si toti danseaza din ce in ce mai energic. Scena imi amintea in vis, ca stiu ca la asta ma gandeam, de scena bloodrave-ului din blade. Si vazand cum degenereaza treaba, i-am zis irinei ca eu plec, si am debarcat din corabie pe ponton, si am plecat spre casa. Quickly in, quickly out.


3) Pennywise cometh, Pennywise taketh. Your baloon-eth.

Al treilea vis a fost din fericire lucid. Si cam dubios. Incepe cu o camera in care sunt vreo 5 copii speriati de ceva. Sau faceau misto ca si cum ar fi fost speriati de ceva. Cert e ca printre ei eram si eu si fratimiu, la varste fragede de genul 6-8 ani. Si tin minte ca permutam perceptia in vis ba prin ochii mei la varsta aia, ba prin alti ochi, straini si impartiali. Si ma simteam speriat si amenintat de ceva neexplicabil. Asa ca am luat atitudine, fiind un vis lucid, si am zis de ce sa fiu speriat, cand pot sa sperii la randu-mi pe altii? Si asa am inceput sa manifestez diverse lucruri, gen doua maini care trageau agresiv de gresie in baie, sunete ciudate, si inclusiv sa capat dimensiuni dubios de mari in vis. Si atunci m-a lovit, de ce nu m-as putea transforma in ceva ce nu-mi place deloc? Si uite asa m-am transformat in pennywise. Si bietii copii, printre care inca eram, s-au cam cacat pe ei de frica. Si mi-a fost sincer mila, dar in acelasi timp ma distra intr-un mod barbar. De retinut they all float! Visul s-a terminat subit, trezindu-ma cu nevoia acuta de a ma duce la baie (probabil prea mult dr pepper inainte de culcare). Pacat, nu mai avusesem vise lucide de mult timp.


4) Hai ba la scoala!

Al patrulea vis a inceput imediat cum am adormit, intrucat ma uitasem la ceas dupa ce am fost la baie si era ora 5 dimineata. Si ma gandeam cu groaza ca mai mult de 2 ore si jumatate nu mai pot dormi, ca altfel intarzii la scoala. Si probabil stresul si-a facut de cap cu subconstientul meu, visand ca au venit sa ma ia la scoala dorel (zis ldd) cu andu hristo si diana. Si trageau de mine sa ma dau jos din pat. Tin minte chiar ca hristo s-a asezat in pat si zicea ca nu mai am unde sa dorm decat peste el, si asta n-ar fi confortabil. Asa ca am amenintat sa iasa toti din casa ca eu ma culc, chiar daca trebuie sa ma culc pe o planseta. Mi-era foarte somn in acest vis. Si nu eram nici binedispus. Desi m-a amuzat faptul ca diana a luat o pensula si a scris cifra 3 pe planseta mea. Cu rosu. Intreband-o ce insemneaza acest 3, dincolo de simbolistica clasica, mi-a raspuns eliptic "Tu sa-mi spui ca ar trebui sa stii", sau ceva aproximativ identic. Cred ca mi-am dat seama ce inseamna acest 3, respectiv faptul ca m-am trezit la 8 fix, si deci aveam sa dorm fix 3 ore din momentul in care am vazut ceasul. Dar asta-i doar o speculatie... Poate era ceva mai interesant.
Visul se termina din nou subit si fara interes deosebit. Trist.


5) War is not cool.

Ultimul vis inainte de trezirea pseudototala si scoala implicit, a fost destul de lung si foarte obositor. A inceput cu fratimiu zicand "ba hai sa parasutam", si a continuat imediat cu un avion in care eram, gata sa ne aruncam cu parasuta. Si ne aruncam, si incep sa ma gandesc in caderea libera unde exact aveam de aterizat, si cum naiba ajung in locul respectiv, fara sa-l recunosc mai ales. Cert este ca dubiile si calculele de frecare si dinamica aerului mi-au fost date rapid peste cap, intrucat m-am trezit rapid la suprafata pamantului. Intreg si functional chiar. Si se pare ca locul unde am ajuns era o baza militara atacata din cam toate directiile de un fel de arabi-roboti. Desi initial pareau doar arabi, mi-am dat seama ca erau roboti in momentul in care am impuscat unul din ei direct in fata, si a cam ricosat glontul. Am constatat asta foarte speriat, intrucat nu-mi dadeam seama cum sa-i omor. Gandul insa mi-a fost spulberat cand l-am vazut pe fratimiu luand un headshot de toata frumusetea, de-mi venea sa zic gg celui care l-a comis. Dar in schimb m-a cuprins furia ca a murit fratimiu si am inceput sa trag in toti si toate. Si atunci parca s-a schimbat tot ritmul visului, mica confruntare escaland rapid in razboi in toata regula, cu artilerie, cu avioane, cu napalm, bombe, tancuri, toate elementele posibile. Inclusiv roboti zburatori. O baie de sange/metal fara nicio retinere, razboiul mi s-a parut o mare porcarie plina de hazard, singurul lucru care ma tinea in viata fiind bulanul grav si nemarginit. La un moment dat ma ascundeam in spatele unui tanc, incercand sa ma fac cat mai mic pe langa el. Dupa multiple impuscaturi, m-am trezit in momentul in care am fost la randu-mi impuscat. Frontal si violent. Razboiul nu mi-a placut, desi pistolul imi placea. (era o combinatie de p228 cu fiveseven si ceva din alt joc nedefinit dar cunoscut)

Pauza de scoala masa si vazut metal cum cedeaza la intindere. Distractiv si educativ. Visele nu s-au oprit aici insa, si au continuat sa apara si-n somnul de amiaza. Somn foarte necesar intrucat m-a pocnit o durere de cap de indata ce am ajuns acasa.

6) Afisare fail

Visul incepe destul de ordinar, cu o intalnire aparent normala cu roxana radu si gipsi, in ideea ca vom pune afise prin oras. Mergem spre casa sa iau afisele, si constat ca e iarna afara. Si ca sunt multi caini prin cartier, care latra constant la mine. De cateva ori cativa chiar au intentii ostile, dar ceva-i trage inapoi. Dupa care gipsi vine cu ideea ca poate ar fi mai bine sa dam cu bulgari in cainii astia. Si dam cu bulgari in caini. Dupa multa zapada, o dau in retragere, si noi ne gandim sa luam afisele (pentru balul de la arhitectura am impresia) din casa, ca sa le putem lipi prin oras. Mentionez ca era noapte (gen 2-3 noaptea) si usor furtuna de zapada. Dar nicio problema, cu putina vointa putem lipi orice. Si urc cu roxana in lift, roxana fiind pe role, echilibrul ei ma amuza constant pe drumul vertical spre casa. Care este dubios de lung. Dupa putin timp imi dau seama ca am depasit echivalentul a etajului 30, si ne oprim, si urcam pe un fel de platforma exterioara, de unde luam un tren suprateran. Care cumva lega blocurile intre ele. Si mergem cu trenul respectiv, si ii vad din tren pe gipsi si radu cum faceau bulgari de peste 50 cm diametru, si ma gandesc ca fie vor omori cainii, fie vor sa-i faca o farsa roxanei. Gandul insa imi e spulberat de ajungerea in statia care trebuia a trenului. Luam afisele si ne grabim jos. Luand-o pe scari de-a dreptul. Si ajungem jos si constat ca si gipsi si radu au plecat, insa cainii au inceput sa fie un fel de zombii, mancandu-se intre ei pana ne simt prezenta. Dupa care vor sa sara la noi, dar avand oasele casante, cumva se prabusesc. Visul se termina in momentul in care ma uit la un display imens de pe un bloc, unde era o reclama la noul model de caine zombii. Si mancarea aferenta lui. Care nu, nu era doar creier...


7) Ride the bullet all the way down

Al saptelea vis incepe cam unde se termina primul, numai ca de data asta aveam o misiune de infaptuit. Urmaream se pare un traficant de droguri, care se adapostea intr-un zgarie nori din oras. Si de armorul artei trebuia sa-l dam jos. Si aveam o echipa foarte eficienta de eliminatori. Cu care voi elabora un plan foarte savant de a-l lichida pe traficant. Si uite asa intram in cladirea respectiva imbracati in instalatori, desi avand un sac imens (realmente, imens, intr-un sens comico-mos-craciun de imens) de arme de foc. Urcam pana la etajul 50 si ceva, si acolo vorbim cu o babuta amabila sa ne lase sa investigam o posibila spargere de teava la apartamentul de deasupra ei. In acest moment cauzam o "mica" problema in instalatie, detonand cateva tevi si creand o mega inundatie peste tot in jos. Traficantul era aparent la etajul 49. Si astfel il fortam sa iasa din incapere, expunandu-se. Urmeaza o cursa cretina pe scari cu focuri de arma in sus, in timp ce respectivul incerca sa fuga ajungand pe acoperis (acoperis terasa, desi mi-a trecut prin cap in vis daca nu cumva era o sarpanta). Las uberechipa sa urce pe scari, in timp ce eu ma urc intr-un lift exterior de spalat geamuri, cu care sa castig un mic avantaj de deplasare pe exterior. Din motive necunoscute lifturile nu mai functionau, in caz ca se intreaba cineva, desi ma indoiesc ca a avut cineva rabdare sa ajunga pana aici cu lectura. Si ajung pe acoperis, cumva exact dupa ce ajunge respectivul tip pe acoperis. Si pun pusca cu luneta la ochi, si-i trag direct in cap. Si ma uit apoi cum cade sute de metri prin aer, improscand cu creieri o arie imensa. Dupa care mai stau putin sa-mi trag sufletul, si observ cativa motani dubiosi (in sensul de alice in tara minunilor de dubiosi, adica genul cu un ranjet mare si stupid pe fata) care erau pe acoperisurile vecine. Si incep sa aud voci in interiorul meu cum ca am facut bine, si ca trebuie sa ma pregatesc de urmatorul pas, sunt sub supraveghere. Intuiesc rapid ca vocile vin telepatic de la motanii dubiosi, asa ca imi iau libertatea de a-mi alege singur soarta, si-i impusc magistral in ranjet. Si-mi genereaza si mie un ranjet interior. Si linistea se instaureaza, si ma trezesc...

5 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. manifestatiile subconstientului meu nu reprezinta realitatea, ci doar o pseudoperceptie a realitatii influentata de evenimente trecute. Si cateodata cate ceva din viitor. Poate nu trebuia sa dau nume, dar ati semnat EULA-ul in timp ce intrati pe site sa renuntati la orice drept, inclusiv la viata.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. daca aveti conflicte nu le rezolvati pe blog, acesta este un sanctuar ce nu va fi pangarit de certurile voastre.

    ReplyDelete