Apr 12, 2009

Circuit dublu pasteurizat in X

Visele-mi devin din ce in ce mai dubioase. Mai pline de mister si in acelasi timp de elemente cunoscute. Reiteratii ale spaimelor cunoscute, gen pennywise, ghouli, temple mistice in jungle intunecate inhabitate de pigmei mici violeti si nemorti (cu spaima distincta a explodarii acestora in momentul in care mor, mor ei nu eu), gandaci galbeni care se plimba pe tevile de instalatii si se transforma in pennywise, caderi in gol fara a muri (doar doare foarte foarte rau), munte iarna noaptea in bezna completa si eu in chiloti etc.

Mi-e dor totusi de un cosmar autentic. Un cosmar ca pe vremurile bune, cand tocmai vazusem pentru prima oara aliens si visam ca intra facehuggeri pe geamuri, ghena de instalatii, usa, podea, tavan, peste tot! Un cosmar din care chiar sa ma trezesc speriat, nu doar mirat de ce tampenii visez. Poate a trecut vremea cosmarurilor virtuale.


N-a fost niciun cutremur, in mod absolut socant pentru univers. Nici macar vreo tentativa seismica de atentat asupra stabilitatii structurale ale cladirii. E si maine o zi. Insa s-au intamplat unele lucruri care ar trebui precizate, cel putin concluziile din ele:

- Splinter si Teeth sunt exemple de filme proaste cu idei interesante. Astept continuari sau reinterpretari. Total dezamagit de stilul epileptic din splinter. Bine ca eram ametit si nu reuseam sa-l urmaresc foarte bine oricum, altfel as fi fost mai critic.
- The Thing ramane de referinta. Desi am adormit dupa primele 5 minute. Stiam filmul, n-avea rost sa-l revad de fapt, desi vroiam...
- Blair Witch are un scenariu fragil dar este un film misto. Enervant intrucat m-a trezit din somnul dulce cu iz de cosmar. Visul n-a continuat de unde m-a lasat si deci inca ma simt nesatisfacut complet de acel vis. Voi incerca sa-l readuc in subconstient, dar nu-s foarte increzator. Deci huo blairwitch!
- Saorma fara carne nu este cacat, este buna.Chiar foarte buna cand ti-e foarte foame. Cel putin daca este de la Haleala. (iz de reclama aici, dar este pe langa gara de nord, google it, merita!)
- Sampania devine mai tare daca sta in frigider. Mai tare in sensul de continut de alcool nu de plasticitate.
- Oamenii se pot deplasa prin tuburi de 10 cm diametru. Impreuna cu cainii lor.
- Narghileaua cu aroma de pepene galben impreuna cu sampania de mai sus face orice film sa devina fie foarte bun fie foarte prost. Desi partea cu "foarte bun" inca n-am vazut-o.
- Nu poti dormi cand o tipa striga intr-un film "STOP STOP STOP! STOP ! STOP !". M-am trezit zicand "hammertime!"...

No comments:

Post a Comment