Jan 7, 2010

Fantasme

Fantasmele fantasmagorice ale fantomelor fantomatice imi dau tarcoale.
Ieri s-a intamplat. Totul era bine si frumos, colegii se imbratisau gandindu-se la ce perioada tragica de presesiune avem. Dar deodata a venit. Pe furis ca un ninja beat mort si cu un picior amputat, m-a lovit direct in tampla si a refuzat sa mai plece de acolo. Rabdarea a fost grav pusa la incercare atat de barajul de intrebari ale colegilor si de repetitia repetitia repetitia repetitia unora din intrebari la rand, cat si de ora mirifica de proiectare asistata, care in principiu ma calca pe bataturi din cauza terminalelor cu care operam. Bine, poate e si vina stimabilei care ne preda, dar asta-i prea subiectiv sa faca obiectul gandurilor mele depravate.

Cert e ca m-a durut destul de serios capul.

Pana pe la 1 noaptea, cand ascultand dronezone cu ochii inchisi stand intins in pat, am inceput sa calatoresc in lumi defazate in timp si spatiu de mediul real existent afara. Si ma vedeam noaptea pe vidraru. Cu farurile masinii trase pe dreapta luminand foarte vag bezna misterioasa. Si a inceput sa ploua. Si farurile se oglindeau in picaturi. Si ea imi zicea ca poate ar trebui sa mergem pana nu ne udam de tot. Si am vrut s-o iau in brate. Si nu era acolo. Si m-am urcat in masina. Si ascultam ploaia. Si ma uitam in sus si vedeam doar bezna. Si pornesc agale la drum, in dubii despre starea lucida in care ma aflu, si ma uit spre statuia hidroenergeticianului. Era luminata. Si-mi face cu ochiul. Si ploaia se inteteste, silindu-ma sa plec. Si ma afund mai adanc in misteriosul drum prin padure. Si deodata o vad iar trecand agale prin mijlocul strazii. Trag pe dreapta si fug dupa ea. Si cand aproape ca pot sa-i pun mana pe umar dispare. Noaptea nu-mi prieste, ceva este in neregula cu mine ma gandesc. Ma intorc spre masina si ploaia se opreste. O lumina ma inconjoara, la naiba am apasat o tasta de la mobil si m-am trezit.

Si ma intind la loc cu ploaia imaginara in urechi, gandindu-ma cine era de fapt ea. Cum arata, si ce voce avea. De cine fugea, si de ce disparea? Si perceptia ma impinge pe orbita. Sunt pe nava si ma uit inspre pamant din cabina. Frumoasa bila albastra. Si mi se pare ca aud ceva lovind fuzelajul. Si ma uit pe geam si o vad pe ea plutind in spatiu. Si incerc sa-mi dau seama cine este. Si sunt pe cale sa-mi amintesc numele dar ma intrerupe. Ignorand fizica, imi spune sa ma uit in spate. Si ma uit in spate, si vad o lama unei sabii cazand spre tampla mea. Ma loveste din plin si cad. Ma lovesc cu ceafa de hublou, si cu o ultima suflare o vad iar. Cine naiba esti si ce cauti in visele mele?

Pe urma am visat ca eram agent secret cu randunel si ca bateam niste babe ca sa ne spuna cum sa ajungem la sef. Si au venit niste girocoptere si ne-au luat pe sus si ne-au dus pe o baza militara care semana cu facultatea de aerospatiale, asa ca am intrat si la un curs, si in mod surprinzator era de fundatii, si dupa cateva ore de piloti un coleg imi declara razboi. Accept declaratia si-i declar ca nu-l cunosc. Vizibil ofuscat face semn lui andu sa vina sa ma invete o lectie. Andu vine si-mi zice sa mergem sa mancam o saorma ca el s-a plictisit. Adina si Mirela intra in sala si imi zic ca au intarziat ca profa le-a furat clementinele. Hotarasc sa le urmaresc sa recuperez marfa pretioasa. Pe scari ma intalnesc cu gipsi. Era trist, isi pierduse arbaleta la zaruri. Il consolez cu o bataie usoara pe umar si ii dau un tub de frisca. Vali ma suna si-mi zice sa facem clatite, dar orice as face sa nu-i dau un tub de frisca lui gipsi. Ridic privirea si vad cum gipsi devenea mov. Ma gandesc ca s-o fi facut peste, in directa contradictie cu zodia lui europeana, si ma grabesc spre scari. Facultatea incepe sa semene cu liceul. Ma impiedic de ultima treapta de langa iesire si cad. Cumva trec prin usa in cadere, si continui sa cad pe scari. Afara era cald dar pe jos era gheata. Sau erau 2 crabi. Pe ceva am alunecat oricum. Ajung jos si constat ca randunel era acolo, inarmat pana-n dinti si pregatit de aproximativ orice. Imi zice ca trebuie sa plecam. Ii zic ca ma doare spatele si ca nu ma mai pot misca. Imi ureaza succes si indreapta arma spre mine. Aud inchizatorul cum declanseaza explozibilul din glont si se intuneca totul. Ma trezesc iar putin confuz unde sunt. Sunt iar in pat ascultand radioul ala nenorocit.

Acum e liniste, dar in cateva minute ma voi baga in pat. Presimt iar un sir de vise exotice si violente.

2 comments:

  1. another epic one :D dar sa stii ca visele tale sunt chiar realiste.

    ReplyDelete
  2. e de la inginerie probabil :D

    ReplyDelete