May 29, 2009

Pasarica

Am descoperit lucruri noi azi in timpul cursului de beton. Respectiv faptul ca ciorile sunt destul de dezorientate incat sa se loveasca de un geam. Si ulterior sa stea sa asiste la cursul de beton, urmarind cu interes sporit ideea calculului neliniar elastic. Data viitoare nu o sa inchid geamul, sunt curios daca o sa intre in amfiteatru si o sa-si scoata un pix si o foaie sa ia notite. Din ochi parea foarte interesata, fie de beton fie de mine, intrucat avea pupila dilatata. Sau tocmai fusese la oftalmolog. Pacat ca am vazut cand eram mic filmul lui hitchcock si am ramas traumatizat daca vad mai mult de 2 pasari in acelasi loc geometric (fara sa se telefragheze insa). Poate de aceea nu am dat la ase. De fapt acum pare o idee buna sa fi facut ase-ul deoarece mi-ar fi hranit spiritul mesianic prin ideea ca as fi putut salva cumva societatea din calea crizei economice necrutatoare ce a omorat cautarea spirituala a unui tanar student, sau posibilitatea cautarii spirituale a unui tanar student, intrucat situatia este departe de a fi apropiata de stiinta mea. Situatia cu permisiunile de cautari spirituale in zone spirituale aferente chinei.

Si deodata, s-a auzit si un pescarus cum venea la atac. Pacat ca n-a intrat si el in bairam cu cioara. Probabil era un pescarus rasist. Care nu vroia ca cioara sa-i fure pestele din cuib. Asa ca probabil l-a fript. Pe peste. Si protesta vehement ceva rasist la adresa ciorii. Pot presupune ca pescarusii sunt fel de clasa superioara printre pasarile cartierului Tei, fiind ceva mai rari decat porumbeii de exemplu. Desi teiul poate fi un motiv romantic si ar merge completat intr-un tablou idealizat si de porumbei albi precum spuma marii dintr-o toaleta ecologica scoasa din uz.

Am omorat fundatia cu piloti cu tot. Sper doar sa nu citeasca cineva ce teorie am extras din normative si stasuri, fiind o gargara random cumva lipita de hartie in timp ce ma gandeam ce as face daca as avea suspensii in loc de picioare. Si au iesit astfel formulari de genul "radierul cedeaza deoarece pilotii il penetreaza barbar". Poate macar obtin un bonus pentru originalitate. Rau pentru umanitate ar fi sa redactez eu un stas/indrumator. Ca as formula la fel de cretin. Precum sunt. Cand nu am chef sa copiez din stasuri. Cine zice ca-s incoerent? Zilele astea poate-mi obtin licenta poetica. Poate ar trebui dat un examen pentru a obtine o licenta poetica. Cam ca un permis de conducere. Cu teorie si traseu. Traseu de obstacole lingvistice. Cum ar fi verbul "a fistichi". Care inca nu inteleg prea bine ce inseamna. Ma gandeam sa-l folosesc cu sensul de "a deveni fistic". Un exemplu concludent fiind "Bai aluna asta se fisticheste daca o bagam in acceleratorul de particule din frigider" (*frigiderul meu e accelerator de particule, transforma orice in gunoi, mai putin alcoolul care cumva e imun. Asta inseamna printre altele ca alcoolul nu poate fi accelerat si deci nu contine particule. Deci este un fel de unda electromagnetica. Dar si unda electromagnetica contine particule. Mi-am pierdut ideea. Dar era ceva cu alta stare de existenta. Poate alcoolul e de fapt esenta universului, si de aceea se consuma in cantitati mari, demonstrand abilitatea si cautarea nemarginita a oamenilor de a atinge divinitatea in adevaratul sens al cuvantului)

Inca putin si m-am fistichit de tot. Dar macar nu m-am alunit. Si nici nu m-am migdalit. Desi am multa migala. Deci ma pot considera un migalit nemigdalit pseudofistichit. Conchid ca textul asta si-a pierdut sensul original si a capatat un alt sens, care nu este nici trigonometric, nici sexagesimal, ci este cum accentua un profesor, de-a dreptul un sens sexigesimal. Si asta inseamna ca poate avea si o tenta erotica. Totul tine de imaginatia fiecaruia. Si de fistichire. Fisticul e bun.

2 comments: