Jan 2, 2010

You're one ugly ...

Visul de azi noapte din care tocmai m-am trezit este cu adevarat incetosant.

Totul incepe normal, cu casa lui cip unde reparam impreuna o motocicleta. Si pe urma ma intreaba de ce nu dau o tura cu ea. Ii zic ca inca n-am permis si poate fi riscant, asa ca ma intreaba cum exact am ajuns la el cu propria-mi motocicleta. Raman putin surprins si dau sa intreb un muncitor care facea ceva la casa lui cip (o extensie cred) daca a vazut pe ce am venit. Mi se zice ca pe o motocicleta. Ma duc in curte si vad motocicleta cu pricina. Un fireblade 600 sclipitor de galben. Dubios imi zic, si cip imi aminteste ca ieri am visat ca intarziam la un seminar de beton, si ca poate ar trebui sa ma duc inspre scoala, iar razvan care a aparut de nicaieri conchide. Zis si facut ma urc pe fireblade si pornesc spre casa. Cu mari emotii intrucat chiar nu stiam sa merg pe ea. Si ma impiedic de cateva ori incercand sa merg in linie dreapta, dar reusesc cumva sa orbecai pana la prima benzinarie. Unde opresc sa imi iau macar o haina de piele sa-mi fie protejata epiderma de sosea si camioane. Si nu gasesc, dar gasesc pe andu si pe hristo la benzinarie. Care ambii vor sa-mi vada bestia mecanica. Dupa ce le fac un mic tur si mai descopar si eu chestii (respectiv ca avea exact 598 cmc si 3 valve per cilindru in loc de 4, de unde am tras concluzia ca-i o generatie mai veche), le urez un drum bun si ma urnesc spre bucuresti. Evident dupa cativa metri accelerez cam brutal si ma trezesc pe contrasens la peste 240 km/h cu un camion la cativa metri. Ma trezesc speriat acasa. Si ma ridic din pat si constat deloc surprins ca e alt vis. Dar asta-i partial lucid, intrucat stiu ca visez si ca ceea ce fac nu este tocmai normal. Reperul folosit pentru a identifica starea de visare era oglinda. In care apaream ca o combinatie de schwartzenegger cu un tip din metal gear solid. Zicand asta intru pe yahoo si primesc un link de la sorin, cu un trailer la avp in care un grup de marini se luptau cu un predator. Si ce chestie, ma prinde asa de tare trailerul incat intru din plin in atmosfera, pana ma trezesc de-a dreptul in trailer, printre marini. Si organizam o aparare impotriva vanatorului spatial impreuna cu ana si prietenul ei adi.

Apararea presupunea si o evacuare in masa si in scaun, care odata demarata trebuia supravegheata. Asa ca patrulam pe niste schele atasate de complexul militar, urmarind cu interes orizontul sa vad daca vad vreun predator prin zona. Si evident ca vad unul, si-mi propun sa-l prind. Asa ca o contactez prin radio pe ana si-i zic sa vina cu atv-ul (un atv care arata ca un lunar landing rover) inspre complexul celalalt, si ne intalnim la poarta. Intre timp apare predatorul si incearca sa ma dea jos cu spear gunul. Sarind ca un cangur schizofrenic evit strategic tepele si reusesc sa-i trag cateva focuri in piept. Pare sa fie impins de aceste gloante si sa cada de pe consola pe care era. Ma duc sa verific, respirand din greu sub harnasamentul de soldat spatial (tin minte ca-mi cam incomoda gatul platosa din kevlar ranforsat (sau ce naiba era), si constat ca in jos nu se vedea nimic, caci era o patura deasa de fum si ceata. De indata ce ma uit in jos insa, aud gandacul in spatele meu cu speargunul incarcat, si ma impinge cu cateva sulite suficient cat sa cad in gol. Ultimul gand inainte sa imi rup coloana de o stanca iesita in relief a fost ca n-am apucat sa omor bestia, si deci oamenii pe care-i protejam sunt inca in pericol. Partea mai dubioasa urmeaza imediat dupa ce intru in alta lume, si vad cum predatorul statea pe aceeasi consola uitandu-se la mine cum cad, iar in spatele lui apare andreea cu un minigun cam cat o zi de post, si il dezmembreaza aruncandu-l din nou in golul in care tocmai cazusem.

Perspectiva se schimba subit si ma trezesc acasa in fata calculatorului. Care intamplator era langa consola respectiva de pe care avusese loc teribilul asalt. Si deloc surprinzator, aud tipete de predator de pe cladirile invecinate. Si destul de speriat de imprejurari ma duc in balcon sa caut o arma improvizata ceva. Si ma uit inspre parapet si vad cum urca un predator foarte sucarit spre mine. Asa ca i-am dat cu un ciocan in cap, si m-am trezit.

Si trezit eram la parinti in casa. Semn ca iar dormeam si iar visam. Si suna soneria si erau sorin si vali. Cu vali zicandu-mi ca nu pare sa fie vreun predator sau vreun pericol de predator prin zona. Si pe urma suna soneria si apare si gipsi cu un minigun cat o zi de post, si-mi zice ca totusi este un predator prin zona. Moment la care vali ia acelasi ciocan (care in visul din vis il aruncasem in capul predatorului), si se duce zbierand spre geam, si sare.

Ma trezesc confuz si in realitatea actuala. Suspect, inca n-am avut un cosmar autentic. Inca aspir la unul...

4 comments:

  1. intrebarea e...la benzinaria aia cu hristo aveam si noi motoare? ce naiba macar in vise(-le altcuiva:D)

    ReplyDelete
  2. raspunsul este din pacate nu. Ca stiu ca chiar mi-ai zis ca nu ti se pare corect ca eu fara permis sa am motor, si tu cu permis sa n-ai motor :)) sorry guy :D

    ReplyDelete
  3. ok, deci trebuie ecranizat acest vis. acum!

    ReplyDelete
  4. Later edit - se pare ca am un fetish cu minigunuri cat o zi de post :))

    ReplyDelete